Pagina's

zaterdag 17 juli 2010

OPENING PS C-LAB GOED BEZOCHT

Project Space Creatief Laboratorium (PS C-Lab)
Experimenteel Laboratorium

Het PS C-lab is opgericht door Stichting KunstWest in 2009.
Het belangrijkste doel dat Kunstwest met het PS C-lab beoogt is een dialoog tot stand brengen tussen kunstenaars en de bewoners van Amsterdam Nieuw-West. Door bewoners in kontact te brengen met kunst hoopt KunstWest dat bewoners een andere kijk ontwikkelen op het alledaagse. Daarmee een bijdrage leverend aan de maatschappelijke bewust wording en culturele emancipatie van de verschillende bevolkingsgroepen.


Het PS C-lab is de plek waar door kunstzinnig experiment, inspiratie en communicatie een unieke chemie ontstaat. Hier werken lokale en internationale professionele kunstenaars, bewoners en belangstellenden individueel en samen aan projecten zich binnen of buiten manifesteren. Op artistiek gebied een verbinding tussen Top-Down en Bottom-Up.


De ambitie van het C-lab is om bij succes de in het lab ontwikkelde formule te exporteren naar andere gebieden.

Suburban Resort

De lokatie van het C-lab aan de Burgemeester de Vlugtlaan positioneert het lab midden in het multicultureel discours. De omliggende wijken zijn qua bevolkings samenstelling divers en complex. De uitdaging is enorm maar desalniettemin denkt KunstWest met zijn kennis van de lokale situatie een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de multiculturele samenleving.
Voor wie?
* Kunstenaars zonder atelier
* Kunstenaars die groot willen werken
* Kunstenaars die samen willen werken
* Kunstenaars die hun werk willen exposeren
* Bewoners die cursussen willen volgen
* Deelnemers die een workshop willen volgen
*Kinderen en jongeren die mee willen doen aan KidsArt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten